> 22 augustus 2024

Tijdens het seizoen 2024-2025 gaan De Geliënde, na een succesvolle artiestencarrière van maar liefst 30 jaar, de laatste ronde maken langs de Limburgse podia. En wie een blik werpt op de agenda (onder de knop ‘Kalender’ op deze site) ziet dat het voor de 20-voudige LVK-finalist – én winnaar van 2017 – een drukke afscheidstournee gaat worden.

Onder de vele mooie affiches prijken Aod-óp-Nuj in Heerlen, 11e van d’n 11e in Roermond, Kanon van ’t Balkon in Sittard, top 111 in Meerssen en de Vastelaovesfinale in Gulpen. Verder staan twee carnavalsconcerten met fanfareorkesten (in Schin op Geul en Wijnandsrade) op het programma. Ook de voorrondes van de Limburgse Buuttekampioenschappen worden wederom opgeluisterd. Bijzonder trots zijn Maurice en Roger op hun gastrol in Hinge gen Hergod’s Vót, de jaarlijkse revue van Paul & Leo. Die stond al een tijdje op de bucket list.

De afscheidstournee van De Geliënde gaat van start op zaterdag 9 november 2024 in Guttecoven. Het allerlaatste optreden zal plaatsvinden op carnavalsdinsdag 4 maart 2025 in Mheer. Ruim een week daarvoor, op zaterdag 22 februari 2025, nemen Maurice & Roger (én Jos) in Hulsberg afscheid van het ’thuispubliek’. Bij die gelegenheid zal ook de afscheids-CD met als titel ’t Lètste Rundje worden gepresenteerd. Meer informatie daarover volgt op een later tijdstip.

Hieronder het interview in Dagblad De Limburger van 31 januari 2024 waarin De Geliënde hun afscheid aankondigen