Nieuws

Zaterdag 15 oktober: LIMBURGS ALLEIN!

Op zaterdag 15 oktober presenteren De Geliënde “Limburgs Allein!”. Een combinatie van loestere, lache en tieëkezinge in café-zaal Op de Trepkes in Hulsberg. De zaal gaat open om 19.30 uur, het programma gaat van start om 20.00 uur.

Na ontvangst met koffie & vlaai en de aftrap met het Limburgs volkslied laten De Geliënde je genieten van hun Limboquiz. Tijdens het afsluitende tieëkezinge kan iedereen uit volle borst meezingen met de meest bekende Limburgse hits, muzikaal begeleid door Joëlle Savelkoul. Ondertussen zijn er optredens van gastartiesten Gilbert Petit, Sjonnie d’r Postbül en Jack Vinders.

Mis het niet! Klik op de knop “Limburgs Allein!” in de menubalk van deze site en bestel direct je kaarten!

Tot ziens op zaterdag 15 oktober in Hulsberg bij De Trepkes!

Bekendmaking LVK-finalisten op 24 januari

Nadat De Geliënde afgelopen vrijdag het spits mochten afbijten in de 1e halve finale van het LVK, is voor Maurice en Roger het wachten begonnen. Komende vrijdagen worden nog twee halve finales afgewerkt. En pas daarna, op zondagmiddag 24 januari a.s., worden de 20 finalisten van het 45e LVK via L1-radio bekendgemaakt.

Zal het De Geliënde lukken om er weer bij te zijn, in een finale die vanwege de maatregelen en beperkingen anders zal zijn dan alle andere? Wordt Vastelaovesdinsdig het 19e finaleliedje voor het Hulsbergse zangduo (eerst trio)? Het zal een spannende middag worden tussen 16.00-18.00 uur op L1-radio.

De Geliënde bedanken iedereen voor het stemmen tijdens de halve finale en hopen zover te komen dat ze nogmaals een beroep mogen doen op alle sympathisanten tijdens de finale-avond op vrijdag 5 februari.

Stem “Vastelaovesdinsdig” naar de finale van het LVK!

Een van de weinige carnavalsactiviteiten die dit jaar wél doorgaat is het LVK. De Geliënde gaan proberen voor de 19e keer de LVK-finale te bereiken. Hun liedje “Vastelaovesdinsdig” past prima in deze bizarre tijd, waarin menige vastelaovesgek melancholisch terugblikt op geslaagde carnavalsfeesten uit het verleden en reikhalzend uitziet naar het moment in de toekomst dat alles weer mag.

A.s. vrijdag 8 januari bijten De Geliënde het spits af in de eerste halve finale van het LVK, die vanwege de omstandigheden alleen op L1-radio (en dus niet op tv) wordt uitgezonden.

Ook dit jaar vragen Maurice en Roger jullie weer op hun liedje te stemmen.
Dat kan door een sms te sturen aan nr. 4004 gevolgd door: LVK 01 (dus LVK spatie 01).

Let op! Stemmen is alleen mogelijk:
– op vrijdag 8 januari van 19.30-20.00 uur
– op zaterdag 9 januari van 14.30-15.00 uur

Alvast hartelijk dank voor jullie support!

Vastelaovesdinsdig nieuwe LVK-liedje 2021

Het gevoel van menige vastelaovesgek in deze bizarre tijd laat zich het beste omschrijven als: vurig verlangen naar het moment dat alles weer mag. Dat is ook precies het gevoel dat De Geliënde met hun LVK-inzending 2021 trachten op te roepen. “Vastelaovesdinsdig” is een melancholisch liedje over de afsluiting van de vastelaovend. Terugblikken op alle mooie en uitbundige momenten, de traan op het moment dat de klok twaalf uur slaat en alles voorbij is, en het reikhalzend uitzien naar het volgende seizoen.
Klik op de videoclip in de rechterkolom op deze pagina om het liedje te bekijken en te beluisteren.
“Vastelaovesdinsdig” is – zoals al onze liedjes – opgenomen bij Marlstone Music. Dank aan Camiel Kengen van Stuckedits voor het produceren van de toepasselijke clip.

Ga naar de bovenkant