Vrijdagavond 10 februari. Alle 20 LVK-deelnemers beleven hun optreden in een kolkend feestpaviljoen op het Schouwburgplein in Heerlen als een warme douche. Daar mogen De Winkbülle trots op zijn. En dan wordt het spannend, tijd voor de juryuitslagen.

Na twee stemrondes lijkt de overwinning voor De Geliënde ver weg. Herriemenie Miserabel (Heerlen) pakt tweemaal de maximale score en lijkt daarmee linea recta op de eindzege af te stevenen. Met Björn en Mieke (Venray) in haar kielzog.

Maar dan: bij de derde stemronde kantelt de puntentelling. Ineens staat “Code road-gael-greun” bovenaan. Roger maakt nog snel een foto van het scorebord, om het moment vast te houden, want het zal wel niet lang duren. Gelukkig gaat het dit keer wel helemaal goed. Want ook bij de laatste twee stemrondes scoren De Geliënde veel punten. Genoeg om “1000 Sterre” uit Venray en “Wat is dat lekker” uit Heerlen te verslaan.

De “Bertha” gaat dit jaar mee naar Hulsberg… Een beeld om vast te houden! En heel in de verte fietsen Zoetemelk en Poulidor (beiden in de gele trui) hand in hand over de Champs Élysées.